Honden en katten besluit

Certificeerbare Eenheid Honden & Katten

CE honden en katten

Werkt u met honden en katten, vangt u deze dieren op, fokt of verkoopt u deze diersoort? Dus u bent bedrijfsmatig bezig met deze diergroep? Dan heeft u misschien te maken met het Besluit houders van dieren en dan met name de Certificeerbare Eenheid Honden & Katten.

Het Huisdier Kennis Instituut heeft in 2014 de erkenning ontvangen voor de Crebo-opleiding “Beroepsopleiding Bedrijfsleider Dierverzorging”. De verplichte Certificeerbare eenheden uit het Besluit houders van dieren zijn een onderdeel van deze Crebo –opleiding. Door de Crebo-erkenning kunnen wij deze eenheden ook los aanbieden en is een ondernemer niet verplicht alle diergroepen met een certificaat af te sluiten, maar slechts de eenheden waar men bedrijfsmatig mee te maken heeft.

Op alle onderdelen uit de certificeerbare eenheid Honden & Katten wordt ingegaan. De te behandelen onderwerpen zijn o.a. wetgeving, gedrag, voeding, rassenkennis, ziekte en gezondheid, anatomie en fysiologie, voortplanting, erfelijkheid, huisvesting en vachtverzorging. De opleiding wordt gegeven door gespecialiseerde docenten die dagelijks in de praktijk met de lesonderwerpen bezig zijn. Zij zijn dan ook op de hoogte van de nieuwste wetgeving en ontwikkelingen.

Als u alle werkzaamheden in het BPV praktijkboek heeft laten aftekenen tijdens de verplichte stagedagen, als u alle huiswerkvragen uit het opdrachtenboek ter correctie heeft ingezonden, indien u bent geslaagd voor het theorie-examen en de Proeve van Bekwaamheid met goed gevolg heeft afgesloten ontvangt u het Certificaat van het Besluit Houders van Honden en Katten.

Bron: Huisdier Kennis Instituut