Hoe het voor ons begon

Hoe het voor ons begon.

In oktober 1990 hebben wij onze eerste Maine Coon in huis mogen begroeten, we kregen een prachtige rode kater met de naam Heatcliff. We hebben 12 jaar van hem mogen genieten…  Vanwege een jong druk gezin en werk hebben we een tijd lang geen kat gehad. Al die tijd was het een groot gemis… Onze dochter Vivianne was de eerste die weer heel graag een kat wilde en heeft toen zelf voor het siberische ras gekozen. Marvin wilde ook heel erg graag een kat maar hij wilde graag een Maine Coon en net als zijn zus mocht hij er 1. Door de katten in huis is het balletje langzaam aan weer gaan rollen. Marvin is 2x met Amadoro naar een kattenshow geweest en daar is het bij gebleven. Amadoro bleek namelijk geen showkat te zijn…

In september 2010 zijn we met onze siberische kat Viking voor het eerst naar een kattenshow geweest. Daar kwamen we steeds weer in aanraking met het prachtige ras Maine Coon. Als je eenmaal een coontje in huis hebt lopen, dan wil je er eigenlijk meer. Tijdens een kattenshow zagen we een foto van een hele mooie black tabby met wit katertje. We zijn bij de fokker wezen kijken en we waren helemaal verliefd.  Het leed was geschiet en we waren besmet met het wel bekende “coonvirus”, het ras is zo lief, aanhankelijk en sociaal dat je er alleen maar meer wil hebben. Door de shows, onze prachtige katten en een enthousiaste fokker begon het fokken van het prachtige ras te kriebelen. Dankzij haar hulp heb ik uiteindelijk dan toch de stap gezet om te beginnen met het fokken van dit prachtige ras.

Als je een cattery wilt beginnen heb je ook een naam nodig, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Na vele namen te hebben ingediend werd op 1 augustus 2013 de naam Stella del Mattino goed gekeurd en staan we geregistreerd als Maine Coon fokker. De naam van de cattery komt uit de astronomie en de mythologie, in het Nederlands betekend de naam morgenster. Om op een juiste en verantwoorde manier te kunnen fokken worden we begeleid door een mentor en heeft Annelies de cursus G1 en G2 gevold. De cursus gaat onder andere over: algemene kennis, genetica, gezondheid, verantwoordelijke heden als fokker, huisvesting, wetten, geschiedenis en management.