Honden

Naast de katten wonen er ook in totaal nog 3 honden in huis. Het is een Landseer van februari 2011 Kyra (haar broer Bojko is overleden oktober 2020) en 2 Duitse Herders Igor uit november 2018 zwart bruin stokhaar en Inka uit februari 2021 wolfsgrauw langstokhaar.

De Landseer ECT is een grote, krachtige wit-zwarte hond met de grondkleur wit. Hij is harmonisch gebouwd en heeft behalve het hoofd en de voorkant van de benen een langharige vacht. Kenmerkend is de witte snuit met een symmetrische doorlopende bles. Met een schofthoogte tussen de 72 en 80 cm staat de reu in verhouding hoger op de benen dan de zwarte Newfoundlander.

De Landseer is een hond met een tamelijk grote drang om iets “te doen” met zijn baas. De meeste Landseers zijn ook dol op water. Hij is actief, heeft temperament, maar is niet nerveus. Hij is zelfverzekerd, aanhankelijk, intelligent, trouw aan zijn baas, tamelijk zachtmoedig en prettig rustig in huis.

Kyra en Bojko

Bojko en Kyra

De Duitse herder is middelgroot, licht gestrekt, krachtig en goed gespierd. De schofthoogte is volgens de rasstandaard tussen de 60 en 65 cm voor reuen, bij een teef is dit tussen de 55 en 60 cm. Een reu weegt gemiddeld 30 tot 40 kg en een teef 22 tot 32 kg. De vachtkleur is overwegend zwart en (licht)bruin of (wolfs)grauw. Er zijn ook compleet zwarte Duitse herdershonden.

Hij staat bekend om zijn zelfverzekerde, goedaardige karakter. Hij werkt graag voor zijn baas en is multifunctioneel inzetbaar. Niet alleen als waak-, herders-, blindegeleide-, hulp-, reddings-, of politiehond, maar ook als gezinshond.

Igor van Goghland