K nestje: Katachtige

Na een zwangerschap van 68 dagen op 19-01-2017 is Ch Malu van Droomwereld bevallen van 4 gezonde kittens. Vader is Ch. Hexacoon Lao Tseu*FR ( F3). Aangekomen bij de letter K. Thema van dit nestje is katachtigen.


  Naam: Stella del Mattino’s Ocelot (F4)
Roepnaam: Ocelot.
Betekenis: De ocelot of pardelkat (Leopardus pardalis of Felis pardalis) is een kleine katachtige die samen met de margay, de tijgerkat, de Geoffroykat en de nachtkat tot de groep van de pardelkatten behoort. De ocelot leeft van het zuiden van de Verenigde Staten tot in Zuid-Amerika.
Geslacht: poesje.
Kleur: Black silver tortie tabby mackerel met white.
Geboortegewicht: 116 gram.
  Naam: Stella del Mattino’s Serval (F4)
Roepnaam: Serval.
Betekenis: De serval (Leptailurus serval of Felis serval) is een katachtige die leeft op de Afrikaanse savanne. Het is de enige soort uit het geslacht Leptailurus. Serval komt uit het Portugees en betekent wolvenhert.
Geslacht: Kater.
Kleur: Black met white.
Geboortegewicht: 116 gram.

 

  Naam: Stella del Mattino’s Lion (F4)
Roepnaam: Lion.
Betekenis: De leeuw (Panthera leo) is een groot roofdier uit de familie der katachtigen (Felidae). Van alle katachtigen is enkel de tijger groter. De grootte en de manen van het mannetje geven het dier een imposant uiterlijk, waardoor de leeuw in grote delen van de wereld bekendstaat als de koning der dieren.
Geslacht: Kater.
Kleur: Red white tabby mackerel.
Geboortegewicht: 105 gram.
  Naam: Stella del Mattino’s Manoel (F4)
Roepnaam: Manoel
Betekenis: De manoel of pallaskat (Otocolobus manul of Felis manul) is een klein katachtig roofdier uit de steppen van Centraal-Azië. Het is de enige soort uit het geslacht Otocolobus, dat nauw verwant is aan het geslacht Felis en vaak als een ondergeslacht wordt beschouwd. De soort werd voor het eerst beschreven door de natuuronderzoeker Peter Simon Pallas, die (onjuist) dacht dat het dier de voorouder was van de Perzische kat.
Geslacht: Poesje
Kleur: Black silver tabby blotched
Geboortegewicht: 131 gram

Stamboom van de kittens